Ontdek de Achterhoek

Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen? Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

Coulissenland
De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland

Single Post

Villa Mondriaan

Museum Villa Mondriaan is een museum over Piet Mondriaan. Piet is geboren in Amersfoort en verhuisde in 1880 naar Winterswijk. Samen met zijn met zijn oom leerde hij hoe hij moest schilderen. Uiteindelijk werd Piet Mondriaan schilder van wereldklasse. Zijn werk kreeg zelfs bekendheid in Parijs en New York.

Collectie

In het museum worden vele werken van Piet Mondriaan getoond van zijn vroege jaren van zijn schilderscarrière. Het museum laat zien hoe hij van een normale schilder uitgroeide tot een bijzondere kunstenaar. Het museum kunt u zelf bezichtigen, maar ook door middel van een rondleiding. Via deze begeleide tour wordt u rondgeleid door het gehele museum en krijgt u ook bijzondere verhalen te horen.

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten in en rond het museum. 

Bereikbaarheid

Villa Mondriaan is gemakkelijk te bereiken met de trein of de auto. Vanaf Station Winterswijk is het 15 minuten lopen naar het museum. Rondom het museum zijn er tal aan gratis parkeergelegenheden.

Openingstijden

Het museum hanteert verschillende openingstijden in het voorjaar en in het najaar. Tevens is het museum geopend op bepaalde feestdagen. Bekijk hier de actuele openingstijden van Villa Mondriaan.

Tarieven

  • Volwassenen: € 12,00 p.p.
  • VIP entree: € 13,00 p.p.
  • Groepstarief: € 9,00 p.p.
  • Kinderen t/m 18 jaar: gratis
  • Museumkaart: gratis

Online kunt u een ticket bestellen via www.villamondriaan.nl. Let op, neem een geprint ticket mee.

Locatie

Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk
Tel: 0543- 515400
E-mail: info@villamondriaan.nl
www.villamondriaan.nl