Ontdek de Achterhoek

Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen? Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

Coulissenland
De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland

Single Post

Rosenhaege

Proef de sfeer van het buitenleven bij Rosenhaege. Rosenhaege ligt aan de grens van Nederland en Duitsland. Midden in het coulisselandschap is de place to be ontstaan die u zeker niet mag missen. Bent u een liefhebber van het Engelse landleven? Dan kan u uw hart ophalen in Rosenhaege.

De familie Grijsen beheerd Rosenhaege. Mevrouw Grijsen ontwerpt al meer dan 20 jaar tuinen. In deze jaren heeft zij zowel grote als kleine projecten voor particulieren en bedrijven in Nederland en Duitsland gerealiseerd. U kunt de ontwerpen herkennen aan het minimalistische, pure karakter van het ontwerp. Het ontwerp wordt gecombineerd met arbeidsarme, kleurrijke, duurzame en natuurlijke borders.

Rosenhaege Britisch Classics

In een landschap die u eerder zou verwachten in Zuid-Engeland vindt u de Britisch Classics Shop. De shop verkoopt producten voor het buitenleven. U kunt hierbij denken aan wollen truien en vesten, buitenjassen en buitenlaarzen via de Rosenhaege Britsch Webshop.

Naast producten voor het buitenleven worden in de shop ook rozen-en lavendelproducten, zeepjes, geurkaarsen, servies en nog veel meer aangeboden. Tevens verkoopt de shop landelijke meubelen in Engelse stijl. Deze producten worden op bestelling geleverd. Probeer de meubelen uit in de shop en zoek de juiste stof uit die bij u past. De shop heeft een uitgebreid assortiment aan stofmonsters in verschillende bloem -en tweedmotieven.

Keltisch Koffiehuis

U kunt bij het sfeervolle Keltische Koffiehuis met terras, uitzicht op de tuinen en het omringende landschap genieten van een speciale koffie. De koffies worden geserveerd met likeur. Bovendien serveert het koffiehuis lunches met bijzondere Duitse broodjes.

Het thema op Rosenhaege is Groot-Brittannië. In Groot-Brittannië is de Keltische cultuur lang bewaard gebleven. Rosenhaege verkoopt authentieke producten van de Britse eilanden en promoot de typische Engelse en Britse tuinen. Wist u dat u bij het koffiehuis als enige Celtic Goose en Celtic White Horse kunt proeven?

Bekijk hier de menukaart van het Keltisch Koffiehuis.

Rosenhaege bureau voor tuinontwerp en landschapsinrichting

De Living Gardens voor Rosehaege: ontwerpen voor ‘de andere tuin’ voor grote- en kleine projecten. Tuinen voor elk wat wils.

Wilt u een tuinontwerp dat aansluit bij uw woonomgeving? Laat Rosenhaege uw wensen vertalen. U wilt tenslotte plezier beleven aan uw tuin. Rosenhaege Greensleeves ontwerpt moderne-, klassieke-, zuidelijke-, als ook echte designertuinen.

Sinds 2019 werkt Rosenhaege samen met tuin- en landschapsarchitect Bijkerk. Bij de samenwerking is er speciale aandacht voor grote projecten zoals parken, bedrijfsterreinen, natuurontwikkelingsgebieden en rood voor rood projecten.

Voorbeeldtuinen

Wist u dat de tuinen van Rosenhaege bestaan uit meerdere voorbeeldtuinen? De voorbeeldtuinen zijn er in diverse stijlen. De tuinen zijn aangelegd door tuinontwerpster Willy Grijsen. Mevrouw Grijsen wil aan de mensen laten zien hoe zij tuinen ontwerpt en aanlegt.

De zuidelijke tuin en lavendelheuvel: deze tuin is geschikt voor mensen die in de tuin willen relaxen en het bekende vakantiegevoel willen ervaren. De Italiaanse tuin heeft zuidelijke accenten, zoals cipres en pijnboom. De lavendelheuvel verbindt het bestaande gedeelte door middel van een lange zichtas met elkaar tot aan het nieuw ingerichte natuurgebied. Het zichtas kunt u herkennen aan de cypressen en lavendel. Aan de zomer wordt kleur gegeven door de bloeiende heesters, rozen of banen van lavendel of kattenkruid. Zomerse en winterse silhouetten en structuur worden geboden door de vruchtbomen en cypressen.

De klassieke tuin: de tuin is geïnspireerd door de tuinen van Monet. Willy heeft de borders van Monet aangelegd volgens dezelfde principes als de impressionistische schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. Deze tuin is voor echte tuinliefhebbers. De atmosfeer wordt gevormd door de luchtigheid, de natuurlijke uitstraling, het kleurenpalet, het licht en de waterpartijen.

De moderne tuin met minimale arbeid: deze tuin wordt gekenmerkt door siergrassen en heeft groene blijvende beplanting. Bovendien staan er geometrisch of organisatorisch geknipte buxus, taxus, liguster of beuken. Een rustige basis wordt gecreëerd door waterelementen. De tuin kan worden beschouwd als rustgevend en harmonisch vanwege de horizontale- en verticale lijnen met subtiele beplanting in felle kleuren.

De designer tuin: Willy heeft zich laten inspireren door de kunstvorm Land-Art, oftewel landelijke omgevingskunst. Landelijke omgevingskunst maakte zijn opkomst in de tweede helft van de 20e eeuw. De structuur en vormgeving worden bepaald door gras en grote groepen siergrassen.

Easy Prairie Garden: belangrijke factoren in de ontwerpen van Rosenhaege Greensleeves zijn vorm en structuur. De basis wordt gevormd door rust en eenvoud. Echter, de basis wordt gecombineerd met kleurrijke en uitbundige beplanting.

De tuin is een evenwichtige combinatie van stevige vaste planten en siergrassen die weinig onderhoud vergen. Wist u dat de tuin is geïnspireerd op de Amerikaanse graslanden? De beplanting heeft een hoge belevingswaarde. Deze belevingswaarde wordt gecreëerd door haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling van kleur en structuur door de seizoenen heen.

Tarieven

Heeft u binnenkort een bezoek aan Rosenhaege op de agenda staan? Bekijk nu alvast de tarieven op www.rosenhaege.nl.

Locatie

Rosenhaege
Bekeringweg 8
7107 AM Winterswijk – Kotten
Tel: 0543 – 563 339
E-mail: info@rosenhaege.nl
www.rosenhaege.nl