Ontdek de Achterhoek

Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen? Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

Coulissenland
De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland

Single Post

Kinderboerderij Freriks

Op de kinderboerderij vindt u verschillende soorten dieren. Dieren die aanwezig op de kinderboerderij zijn konijnen, ezels, pony’s, cavia’s en nog veel meer. Geiten en schapen wonen in de toegankelijke dierenweide. Deze dieren mag u aaien en knuffelen.

Hertenweide

Aan de voorzijde van de kinderboerderij bevindt zich de hertenweide. De hertenweide is een grote omheinde weide waar een aantal watervogels en damherten wonen. Een damhert kunt u herkennen aan zijn kleur. De kleur van de damhert is meestal roodbruin met witte vlekken. Wist u dat het indruk maken van de bok op de hindes burlen wordt genoemd?

Kabouterbos

Het kabouterbos is vorig jaar feestelijk en officieel geopend door een wethouder. Een aantal kabouters zijn ondertussen verhuisd naar een andere boom, maar alle kabouters wonen met plezier in het kabouterbos.

Wanneer u een bezoek brengt aan de kinderboerderij kunt u in het koffie-en theehuis een kaboutermuts of een boekje kopen. Het boekje vertelt u over de bekendste kabouters in het bos. U vindt het kabouterbos door de klompjes langs het pad te volgen.

Koffie-theehuis

Bij de ingang van de kinderboerderij vindt u het koffie-en theehuis. Het koffie-en theehuis heeft bovendien een terras. Naast het terras kunnen kinderen zich vermaken op de speelplek. Het koffie-en theehuis biedt een ruim assortiment aan. Hierbij kunt u denken aan frisdrank, diverse soorten koffie, thee, warme chocolademelk en lekkers.

De kinderboerderij werkt nauw samen met Zorgboerderij de Naober. Dagelijks werken mensen met een beperking onder begeleiding op de kinderboerderij. Mensen met een beperking werken ook in het koffie-en theehuis en maken graag een praatje met u.

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 16:30 uur
  • Zaterdag en zondag: 10:00 tot 16:30 uur

Locatie

Kinderboerderij Freriks
Frerikshof 15
7103 CD Winterswijk
Tel: 0543 – 533 535
E-mail: info@kinderboerderijfreriks.nl
www.kinderboerderijfreriks.nl