Ontdek de Achterhoek

Wilt u meer over de Achterhoek weten en deze prachtige regio beter leren kennen? Neem eens een kijkje op de onderstaande websites!

Coulissenland
De Achterhoek
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland

Single Post

Het Spoorwegmuseum Transit Oost

Het spoorwegmuseum heeft een eigen museum gedeelte en een werkplaats. In het museum kunt u genieten van de historie van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Daarnaast is te zien hoe de textielindustrie en het kolenvervoer er vroeger uitzagen. Bekijk ook hoe het eerste stukje spoor eruit zag in de Achterhoek. Zo staat er ook een nagebouwd schaalmodel van het spoorwegcomplex in Winterswijk anno 1928.

In de werkplaats staan historische voertuigen die als openbaar vervoer werden ingezet in Oost-Nederland. De voertuigen zijn door middel van een rondleiding te bewonderen. 

Groepsbezoek

Het is mogelijk om als groep het museum te bezoeken. Voor groepen die een bezoek aan het informatiecentrum over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland, biedt Transit Oost groepsbezoeken. Wilt u als groep profiteren van de voordelen? Bekijk op de website de voordelen voor uw groep.

Tarieven

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Spoorwegmuseum Transit Oost op de agenda staan? Bekijk nu alvast de tarieven op www.transitoost.nl.

Bereikbaarheid

Het museum ligt in het centrum van Winterswijk. Op loopafstand van het treinstation en verschillende bushaltes. Het museum telt meerdere parkeerplaatsen. In de directe omgeving bevinden zich enkele grote parkeerplaatsen.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Spoorwegmuseum Transit Oost op www.transitoost.nl.

Locatie

Het Spoorwegmuseum Transit Oost 
Kleine Parallelweg 6
7101 HP Winterswijk
Tel: +31 543- 450440
E-mail: info@transitoost.nl
www.transitoost.nl